Duurzaam leven is een kwestie van doen

Om de wereld te kunnen overdragen aan de kinderen en kinderen van de toekomst, moeten we onze omgang met de planeet wijzigen. De grootste wijziging zit in het gebruiken van grondstoffen zonder ze te verbruiken, met andere woorden van een consumptie-  naar een circulaire maatschappij. Afval en verbruik is dan verleden tijd. Zonlicht, wind en water zijn dan onze bronnen. De innovatieve technische ontwikkelingen bieden hierin kansen om ondersteunend te zijn aan de natuur.

Bij ‘De Verwondering’ willen we de kinderen op de eerste plaats leren de schoonheid  van de natuur en de wereld te herkennen en ervan te genieten. Daarnaast maken we ze bewust van de manier waarop we duurzaam omgaan met alles wat moeder aarde biedt. Waar mogelijk gebruiken we digitale documenten in plaats van papier, het werken met i-pads is hier een voorbeeld van.

Aan de Bernhardlaanzijde van de school is een houtwal aangelegd met snoeiafval. Een mooi thuis voor kleine zoogdiertjes, insecten en vogeltjes. Een prachtige plek voor natuurlessen voor de kinderen. Op het plein is een moestuin aangelegd en er wordt een bloemenmix gebruikt die aantrekkelijk is voor bijen en vlinders. De verbinding met de natuur is een vast onderdeel van het onderwijs op ‘De Verwondering’.