Verwondering is het begin van alle wijsheid

De Verwondering is een nieuwe bassisschool in de regio Waterland, waar het kind centraal staat en niet de methode, waar nieuwsgierigheid de grondhouding is en waar de nieuwste technologie gecombineerd wordt met onderzoekend en ondernemend leren. Waar bits en bytes even belangrijk zijn als bouten en moeren of als partituren en schilderijen en waar evenveel aandacht is voor het programmeren van een app als voor het schrijven van een spannend verhaal. De Verwondering bereidt kinderen voor op hun functioneren in de voortdurend veranderende wereld van morgen. Het doel van het onderwijs is niet meer primair kennis en vaardigheden op te doen maar de wegen naar kennis actief te ontsluiten en het talent om aan de eigen vaardigheden te werken verder te ontwikkelen.

"This is the first generation of people that work, play, think and learn differently than their parents. They are the first generation to not be afraid of technology. It's like the air to them" Don Tapscott