De kernwaarden van
De Verwondering

Schitteren. Bij ons schittert iedereen.
Wie schittert wordt gezien. Dat kan niet anders, want je straalt licht uit. Wij willen kinderen laten schitteren en stralen. Zo ziet iedereen inclusief zijzelf wat hen uniek maakt. Daarvoor creëren we een omgeving die iedereen laat schitteren; het team, de leerlingen, de ouders en alle andere betrokkenen. Dat heeft tot gevolg dat steeds meer mensen in en buiten het onderwijs het licht gaan zien.

Vertrouwen. Ons vertrouwen is inspirerend.
Leren kan alleen als er vertrouwen is. Vertrouwen in jezelf en in degenen die je leren leren. Als team vertrouwen we erop dat de ouders hun kinderen naar school laten gaan om te groeien. Wij bouwen aan ons onderwijs vanuit het vertrouwen dat onze ideeën over leren, ontwikkelen en groeien een inspiratie zijn naar anderen in én buiten het onderwijs.

Ondernemen. Wij stimuleren je om te ondernemen.
Wij zijn ondernemend. Die mentaliteit is het kenmerk van De Verwondering. Het staat voor ons voor de verbinding die we zoeken. Met de samenleving. Met ouders. Met andere scholen. Met inspirerende vernieuwers. Ondernemen is essentieel voor kinderen. Door te doen ontdek je, door vanuit nieuwsgierigheid te onderzoeken leer je. Ondernemende mensen zijn energiek, flexibel en optimistisch.

Innerlijk weten. Je intuïtie spreekt altijd. Wij leren je ernaar luisteren.
In een samenleving vol technologie mag het innerlijk weten niet worden verdrongen. Wie zijn intuïtie voedt en de ruimte geeft, weet hoeveel dat oplevert. Innerlijke rust. Stilte. De angst ebt weg. De overtuiging groeit en je voelt je verbonden. Elk kind beschikt over innerlijk weten. Wij koesteren dat, we helpen om het te ontdekken en te laten spreken. En natuurlijk varen we zelf ook op ons innerlijk kompas.

Leren kiezen. Wij helpen je kiezen in een wereld van oneindige mogelijkheden. Als je je realiseert dat alles mogelijk is, zul je bewuster kiezen. Wij helpen onze leerlingen hun weg te vinden in een veld van oneindige mogelijkheden. En dat doen we door er een vrolijke ontdekkingsreis van te maken waarvan de bestemming onbekend is...

Onze visie is hier te downloaden