Staand, zittend en liggend werken

De Verwondering is gehuisvest in een bijzonder gebouw: bij andere scholen zit alle kinderen in hun eigen lokaal aan hun eigen tafeltje. Zo niet op De Verwondering niet. Je zit, staat of ligt met alle kinderen in een vakspecifieke ruimte waar je leert en speelt. Kinderen die behoefte hebben aan 'meters maken' kunnen terecht op het Stilteplein, een prikkelarme ruimte waar je hard kunt zelfstandig kunt werken aan oefeningen waar je geen hulp bij nodig hebt.

In de vleugel van het gebouw voor de groepen een tot en met drie werken de kinderen in hoeken. Er is daarbijvoorbeeld een zandbak binnen zodat ze toch met zand kunnen spelen als het regent. Maar ook een kamer waar alles draait om beginnende geletterdheid (ofwel: leren lezen). En natuurlijk hebben we een heel groot schoolplein waar je in de pauze lekker een frisse neus kunt halen, rondjes rennen, skaten, in de zandbak spelen, steppen of een zelfverzonnen spelletje kunt spelen. Bekijk rustig alle foto's, dan krijg je misschien nog meer zin om ook naar De Verwondering te komen en eens rustig rond te kijken De Verwondering de school voor jou is.

Het huidige gebouw is een tijdelijke huisvesting, met heel veel inzet van ouders is het opgeknapt en geschikt gemaakt als aantrekkelijke leeromgeving. Bij de start van het schooljaar 2017-2018 verhuizen we naar een nieuw onderkomen: het gebouw waar de Willem de Zwijgerschool gevestigd was op het Scholeneiland.